Україна у 2013 році планує імпортувати 30-32,5 млрд кубометрів газу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив на прес-конференції за результатами переговорів у Брюсселі з питань розвитку газового ринку України.

Міністр зазначив, що ці цифри закладені у баланс газу, який буде прийнятий з фінансовим планом НАК «Нафтогаз України». При цьому Ставицький підкреслив, що цей документ буде затверджений через тиждень.

За його словами, дане питання було сьогодні розглянуте Кабінетом Міністрів України. «Всіма зацікавленими центральними органами влади отримано останнє доручення прем'єр-міністра у семиденний термін завершити всі процедури, щоб було прийняте остаточне рішення щодо фінансового плану. Думаю, це рішення буде прийняте на наступному тижні», - сказав він.

«Споживання газу зменшиться за рахунок енергоефективності. Для хімічної галузі це буде приблизно 8-8,5 млрд кубометрів газу, і для інших галузей - від 22-24 млрд кубометрів газу», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232