Європейські компанії зацікавлені у використанні українських газових сховищ. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході прес-конференції за результатами переговорів у Брюсселі з питань розвитку газового ринку України міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Зацікавленість є, перш за все, у німецької компанії RWE, і не тільки вона висловлювала бажання зберігати природний газ у наших сховищах. Є й інші газотрейдери, присутні на переговорах у Брюсселі, провідні компанії не тільки Європи, а й світу», - сказав він.

Втім, за словами міністра, ці компанії ще не надали офіційні заявки на використання вітчизняних ПСГ. «На даний момент ці питання вирішуються. Зацікавлені листи зараз розглядаються», - сказав профільний міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович припустив, що після модернізації газотранспортної системи Україна може запропонувати свої підземні сховища газу як основу для нового біржового ринку.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що модернізація головного стратегічного об'єкта країни - газотранспортної системи - обійдеться у 4,5 мільярда євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203