Вибухи, що прогриміли у прикордонному з Сирією турецькому місті Рейханлі, пов'язані з правлячим режимом у Сирії, заявив прем'єр-міністр Туреччини Тайїп Ердоган.

«Цей теракт повністю пов'язаний з сирійським режимом. З сирійською опозицією немає ніякого зв'язку. Це провокація, що спрямована на сирійських біженців, які перебувають у Туреччині», - сказав турецький прем'єр.

Він підкреслив, що Туреччина не буде грати в ігри, до яких її намагаються схилити подібними провокаціями. «Не можна вступати у ці ігри. Ми не будемо в них грати, але ті заходи, які необхідно вжити у цьому випадку, ми вживемо. Ми проводимо дуже серйозні консультації щодо цієї ситуації», - сказав Ердоган. За його словами, після візиту до США, який відбудеться 16 травня, він приїде у провінцію Хатай, де стався теракт, повідомляє РІА «Новости».

Як повідомляв ForUm, 11 травня внаслідок вибухів на турецько-сирійському кордоні в місті Рейханлі загинули 46 людей, поранення отримали близько 100. Міністр внутрішніх справ Туреччини Муаммер Гулер заявив, що до теракту причетні сирійські спецслужби. Зі свого боку, міністр інформації Сирії Омран аз-Зоубі заявив, що Дамаск не має ніякого стосунку до терактів.

У той же час глава МЗС країни Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина залишає за собою право вжити будь-які заходи у відповідь на теракти у Рейханлі.

У неділю за підозрою у причетності до вибухів були затримані дев'ять осіб. За даними заступника прем'єр-міністра Туреччини Бешира Аталая, підозрювані належать до «терористичної організації, що контактує з сирійською розвідкою», і деякі з них почали давати свідчення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218