Генеральна прокуратура України сьогодні відновила припинені 26 квітня слідчі дії у справі про вбивство депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, в організації якого підозрюється екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури, коментуючи озвучену сьогодні захисником Тимошенко Сергієм Власенком постанову щодо призупинення слідчих дій у справі.

Як пояснили у Генпрокуратурі, в українському законодавстві, зокрема, у новому Кримінальному процесуальному кодексі чітко регламентовані та обмежені терміни слідства у кримінальних провадженнях, тому, власне, законодавець передбачив можливість призупинення слідства після вручення особі постанови про підозру на підставі статті 280 КПК, повідомляє «УНІАН».

Як зазначили у прес-службі, зокрема, йдеться про п.3 цієї статті, яка передбачає таку можливість за наявності необхідності виконувати процесуальні дії у рамках міжнародно-правового співробітництва.

У Генпрокуратурі зауважили, що міжнародно-правові доручення у справі Щербаня були направлені у кілька країн. Крім того, з урахуванням запланованих на найближчий час слідчих дій у цій справі постановою слідчого слідство відновлено сьогодні.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство у 1996 році депутата і бізнесмена Щербаня. Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих спонукань.

Печерський райсуд Києва 13 лютого розпочав проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

872