У Києві співробітники Служби безпеки України затримали 31-річного громадянина Російської Федерації, який перебував у міжнародному розшуку за звинуваченням у скоєнні на території Росії низки тяжких злочинів на ґрунті міжнаціональної ворожнечі, повідомляє прес-служба СБУ.

«Цей громадянин є членом організації праворадикального спрямування, яка сповідує націоналістичну ідеологію. На території України він переховувався від органів слідства сусідньої держави і проживав у Києві в орендованій квартирі. 10 травня співробітниками СБУ він був затриманий у центрі столиці», - йдеться в повідомленні.

Зараз органами прокуратури вирішується питання про екстрадицію вказаної особи.

Як повідомили в Слідчому комітеті РФ, колишній лідер праворадикального угруповання «Русский образ» Ілля Горячев, що став основним свідком на процесі у справі націоналістів Микити Тихонова та Євгенії Хасіс, дійсно затриманий на території іноземної держави, повідомляє «NEWSru.com».

Разом з Горячевим під варту було взято його однодумця Михайла Волкова, обох звинувачують у причетності до цілої низки вбивств на ґрунті національної ненависті.

«Компетентними органами іноземних держав затримані Ілля Горячев та Михайло Волков. Вони були оголошені в міжнародний розшук у рамках розслідування Головним слідчим управлінням СК Росії кримінальної справи щодо організаторів і учасників екстремістського співтовариства «БОРН» («Бойова організація російських націоналістів») за звинуваченням у бандитизмі, незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв, скоєнні вбивств», - йдеться в повідомленні СКР.

Адвокат Горячева Євген Валяєв повідомив, що «Ілля встиг подзвонити матері і повідомив, що затриманий під формальним приводом - у зв'язку з порушенням ним режиму перебування іноземного громадянина в Сербії». За словами юриста, у його клієнта в цій країні є вид на проживання.

Горячев і Волков, за версією СКР, причетні до вбивств судді Мосміськсуду Едуарда Чувашова, адвоката Станіслава Маркелова (про вбивство разом з юристом журналістки Анастасії Бабурової в повідомленні СКР не говориться. - Ред.), лідерів так званих антифашистських рухів Федора Філатова, Іллі Джапарідзе та Івана Хуторського, чемпіона світу з тайського боксу Мусліма Абдуллаєва, громадян Салахедіна Азізова, Расула Халілова, Сосо Хачикяна, замахів на вбивства громадянина Рамазана Нурічуєва і співробітника органів внутрішніх справ Гагіка Беняміняна.

СКР повідомляє, не уточнюючи дати, що Басманний районний суд Москви раніше виніс постанову про заочний арешт Горячева і Волкова. Останньому заочно пред'явлені звинувачення в участі в екстремістському співтоваристві, в банді, вбивстві і також у незаконному обігу зброї. Горячев звинувачується в організації екстремістського співтовариства, створенні банди, вбивстві, незаконному обігу зброї.

«Наразі вирішується питання про екстрадицію Горячева з Сербії та Волкова з України, - додали в СКР. - Оперативне супроводження у кримінальній справі здійснює ФСБ Росії».
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318