У Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено 46,9 млрд грн на модернізацію житлово-комунального господарства. Про це під час прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник.

«У програмі активізації розвитку економіки передбачено за Мінрегіоном 36 заходів загальним фінансуванням 46,9 млрд грн. По-перше, це вісім заходів забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, 22 заходи спрямовані на підвищення якості ЖКП, шість заходів відносяться до регіонального блоку, в тому числі це заходи, які будуть прийматися щодо 30-кілометрової зони на чотирьох наших діючих АЕС», - розповів міністр.

За його словами, з держбюджету на ці потреби виділять 2,2 млрд грн, що становить 5%, з місцевих бюджетів - 4,1 млрд грн, це 9%, кошти кредиту МВФ складуть 1%, а близько 85% - це інші джерела, включаючи кошти під держгарантії.

Темник також зазначив, що в цей період діятимуть житлові програми. «Це п'ять програм, які вже діють - доступне житло, забезпечення молоді житлом, здешевлення вартості іпотечних кредитів і дві програми індивідуального забудовника під 3% та забезпечення житлом інвалідів», - підкреслив він.

Міністр також поінформував про старт ще двох програм. «Це забезпечення орендованим житлом з правом викупу і будівництво житла соціального призначення», - заявив Темник.

За його словами, на сьогоднішній день вже відпрацьовуються можливості фінансування цих програм на 2013-2014 роки. «Розпочато будівництво на дев'яти земельних ділянках у Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Харкові, Києві, Севастополі. За 43 ділянках вже відпрацьована можливість такого будівництва. Участь в програмах беруть 392 житлові будинки», - розповів міністр.

Також він додав, що міністерство надає забудовникам проекти повторного застосування.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216