Посол США в Україні Джон Теффт заявляє, що США закликають Україну провести вибори депутатів Верховної Ради в п'яти проблемних округах. Про це він сказав журналістам.

«Це залишається нашим занепокоєнням. Ми вважаємо, що нові вибори на цих округах мають бути призначені, і ми говорили відверто українським властям», - сказав Теффт.

При цьому він зазначив, що США повністю підтримують Європейський Союз у питаннях, що відносяться до України, а саме: в реформуванні судової системи, реформуванні прокуратури та проведенні чесних виборів, повідомляють «Українські новини».

Нагадаємо, в результаті виборів до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня 2012 року, обрано 445 народних депутатів.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах № №94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357