Росспоживнагляд відмовився пускати в Росію п'ять видів коньяку, які збиралася поставляти в країну грузинська компанія «Брати Асканелі». Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Це і коньяком навіть не можна назвати [...] Те, що вони нам надали, навіть коньячних спиртів не містить», - прокоментував якість коньяків керівник відомства і головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко. При цьому чиновник підкреслив, що дев'ять видів вина від «Братів Асканелі» нарікань у Росспоживнагляду не спричинили.

Росспоживнагляд вже протягом декількох місяців проводить реєстрацію грузинських компаній, які хочуть постачати в країну мінеральну воду і вино. Делегації російських чиновників вже двічі їздили на інспекцію до Грузії, а потім почали приймати документи і зразки продукції від грузинських компаній у Росії.

У підсумку реєстрацію в Росії отримали кілька підприємств, у тому числі «Кахетинське традиційне виноробство», «Марніскарі», «Саїрме», а також компанії «Кіндзмарауліс марані», «Алаверди» та інші. Крім того, постачати продукцію до Росії зможе і IDS Borjomi Georgia. Очікується, що грузинське вино і вода з'являться в російських магазинах вже влітку.

Росія не імпортувала сільськогосподарську продукцію з Грузії з 2006 року, коли Росспоживнагляд визнав товари із сусідньої країни неякісними. Це відбулося на тлі погіршення відносин між Грузією і Росією, однак Онищенко стверджував, що заборона не пов'язана з політикою. У Грузії вважають, що могли б поставляти на російський ринок до десяти мільйонів пляшок вина на рік.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242