Глава Північної Кореї Кім Чен Ин відправив у відставку міністра народних збройних сил (аналог глави міноборони) генерала Кім Кек Сіка (Kim Kyok-sik). Про це повідомляє «Ренхап» з посиланням на державне інформагентство КНДР.

На місце Кім Кек Сіка призначений більш молодий і досить маловідомий генерал Чан Чон Нам (Jang Jong-nam). Раніше він командував Першим корпусом народної армії КНДР.

Точний вік воєначальника невідомий. Судячи з опублікованих державними ЗМІ фото, він знаходиться у званні генерал-полковника (має три генеральські зірки з чотирьох можливих).

Південнокорейський експерт, думку якого наводить «Ренхап», вважає, що призначення главою міністерства оборони відносно молодого військового говорить про прагнення Кім Чен Ина вийти з-під впливу більш вікової генеральської еліти і зміцнити власний авторитет. Можливо, ця перестановка стане частиною масштабної реформи, націленої на загальне омолодження керівництва північнокорейських збройних сил, пише «Lenta.ru».

Відправлений у відставку Кім Кек Сік був відомий як організатор обстрілу південнокорейського острова Енпхендо у 2010 році. У результаті цієї акції загинули два військовослужбовці, а також двоє мирних жителів Південної Кореї. Главою військового міністерства Кім Кек Сік був призначений у листопаді 2012 року.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513