Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає недоцільним надання платним медичним клінікам будь-яких пільг від держави.

«Діяльність неурядових установ охорони здоров'я, як правило, спрямована на отримання прибутку. На мій погляд, сьогодні передчасно вести розмову про надання їм будь-яких пільг», - сказала вона в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

На її думку, питання пошуку і залучення приватними установами охорони здоров'я іноземних партнерів та інвесторів вирішується ними самостійно, і це дозволяє створювати більш сучасні і потужні лікувальні установи.

У той же час Богатирьова зазначила, що держава підтримує розвиток приватного сектора в медичній сфері, відповідна норма передбачена в основах законодавства України про охорону здоров'я.

Щорічно Міністерством охорони здоров'я видається близько двох тисяч ліцензій юридичним особам, а також фізичним особам - підприємцям на здійснення господарської діяльності в медичній практиці.

Крім цього за її словами, одним із законопроектів, з питань впровадження загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування, внесених до парламенту, передбачена можливість участі в системі страхування медустанов недержавної форми власності.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191