Співробітники сектору Державної служби по боротьбі з економічними злочинами Роздільнянського райвідділу міліції в Одеській області виявили факт незаконного видобутку піску на території однієї з сільських рад району, повідомили в прес-службі обласної міліції.

Винахідливий підприємець більше року тому організував свій незаконний бізнес і розробляв нелегальний піщаний кар'єр площею близько 10 га. На розробці надр були задіяні екскаватор і кілька вантажівок.

Працівники міліції затримали автотехніку в момент завантаження піску. Перевірка встановила, що документи у підприємця на кар'єр не відповідають вимогам чинного законодавства, а наймані працівники працювали на нелегальній основі.

За даним фактом слідчим відділом Роздільнянського РВ розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, за що передбачена відповідальність у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Зараз правоохоронці встановлюють суму збитків, яку підприємець завдав державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180