Литва є одним з найбільш послідовних і активних друзів України в Європейському Союзі. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, співголова Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва Костянтин Грищенко.

За інформацією прес-служби чиновника, окрім проведення XV засідання Міжурядової комісії, Грищенко проведе зустрічі з керівництвом і членами уряду Литви, ознайомиться з досвідом роботи станції екстреної медичної допомоги у Вільнюсі і виступить у Вільнюському університеті на міжнародній конференції «Магдебурзьке право: історичні та сучасні зв'язки між містами».

«Литва сьогодні є одним з найбільш послідовних і активних друзів України в Європейському Союзі, нашим важливим економічним партнером. І на рівні президентів, і на рівні урядів існує інтенсивний діалог, який обидві сторони прагнуть максимально підсилювати», - заявив на початку візиту віце-прем'єр-міністр.

На порядку денному зустрічей передбачається обговорення шляхів зміцнення і розвитку партнерських відносин між двома країнами в економічній і гуманітарній сферах, аналіз виконання домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту до Литовської Республіки Президента України Віктора Януковича 6 лютого.

Нагадаємо, Литва головуватиме в Раді ЄС у другій половині 2013 року, а в листопаді 2013 у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, в рамках якого Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157