Лікар з Івано-Франківська Сергій Монахов загинув ще у минулі вихідні у Солвезі - столиці північно-західної провінції Замбії. Його знайшли з кулею у грудях в кімнаті при госпіталі, де 55-річний анестезіолог працював останні 8 місяців, повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

У Замбії, де не вистачає лікарів, дуже гостро відреагували на смерть українського медика. Після трагедії його колеги з госпіталю влаштували мітинг, вимагаючи забезпечити безпеку лікарів, особливо іноземних. На сайті англомовної газети, що видається в Замбії, під статтею про смерть Монахова люди залишають відгуки: «Поліція Солвезі зобов'язана знайти вбивць! Це нікому не потрібно. Ваші діти будуть вмирати від важких хвороб через брак лікарів, якщо ви налякаєте їх тим, що будете вбивати». Таке ж побоювання висловила і міністр охорони здоров'я Натаніель Мубуквані, коментуючи смерть українського медика.

В охопленій міжнаціональною ворожнечею зубожілій Замбії питання медицини стоїть гостро, лікарі з України та інших країн цінуються дуже високо. У тому числі і в матеріальному сенсі - за місцевими, звичайно, мірками. Тому однією з версій вбивства Монахова називають спробу пограбування - у нього могла бути при собі готівка. Подія отримала великий резонанс, адже три роки тому, у 2010-му, в цьому ж госпіталі від рук убивць теж загинув український лікар - анестезіолог 47-річний Валерій Прийма.
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212