Німецький Центр з розкриття злочинів націонал-соціалізму в Людвігсбурзі проводить попереднє розслідування відносно 49 наглядачів колишнього концентраційного табору Освенцим, які проживають на території ФРН. Про це повідомив журналістам глава ЦРПНС Курт Шрімм. Вони підозрюються в пособництві вбивству, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Наразі ми перевіряємо, чи проходили ці люди у якихось кримінальних справах, і маємо намір встановити, чи актуальні наявні в нас дані про їх місце проживання», - підкреслив керівник Центру.

За його словами, ЦРПНС вивчить, яку саме посаду вони займали в таборі і скільки людей загинуло в Освенцімі за цей час. Потім справи підозрюваних будуть передані до прокуратури, що відповідає в таких випадках за проведення розслідування з метою встановлення фактів злочину.

У квітні ЦРПНС повідомив, що винесення у 2011 році вироку Джону (Івану) Дем'янюку створило прецедент, що дозволяє компетентним органам порушувати справи щодо колишніх охоронців концтаборів навіть у тому випадку, якщо через нестачу свідків неможливо довести їх безпосередню участь у злочині.
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

533