Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон передає свої глибокі співчуття сім'ям загиблих і поранених унаслідок терактів у Рейханли в Туреччині, заявила прес-служба глави європейської дипломатії.

Ештон «приголомшена великою кількістю жертв», наголошується в комюніке, поширеному в Брюсселі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«ЄС, який засуджує терористичні акти у всіх їхніх формах, висловлює свою повну солідарність з урядом і народом Туреччини в цей важкий час. Він готовий надати свою допомогу в будь-якому випадку, коли це буде необхідно», - йдеться в документі.

Як повідомляв ForUm, 11 травня внаслідок вибухів на турецько-сирійському кордоні в місті Рейханли загинули 46 людей, поранення отримали близько 100. Міністр внутрішніх справ Туреччини Муаммер Гулер заявив, що до теракту причетні сирійські спецслужби. Зі свого боку міністр інформації Сирії Омран аз-Зоубі заявив, що Дамаск не має ніякого відношення до терактів.

У той же час, глава МЗС країни Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина залишає за собою право застосувати будь-які заходи у відповідь на теракти в Рейханли.

У неділю за підозрою в причетності до вибухів були затримані дев'ять осіб. За даними заступника прем'єр-міністра Туреччини Бешира Аталая, підозрювані належать до «терористичної організації, що контактує з сирійською розвідкою», і деякі з них стали давати свідчення.
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190