Міжнародний конкурс пісні «Євробачення-2013» офіційно відкрито в Опері шведського міста Мальме. Під спалахи фотокамер учасники з 39 країн пройшли по 70-метровій червоній килимовій доріжці в старовинну будівлю, де їх зустрічали представники влади міста Мальме і південної шведської області Сконе, європейського мовного союзу (ЕВС) і національного телебачення Швеції CBT (Sveriges Television, SVT). Церемонія транслювалася на встановлених на площі величезних екранах, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У нинішньому 58-му «Євробаченні» беруть участь артисти з 39 країн. Всі вони зустрілися у неділю на урочистому прийомі в «євроклубі» Мальме з нагоди офіційного відкриття конкурсу.

Конкурс проходитиме в багатофункціональному комплексі «Мальме арена», який був побудований у 2008 році і вміщує 15,5 тис. глядачів. Квитки на «Євробачення» вартістю від 10 до 216 євро були розпродані ще торік, відразу після надходження в продаж.

Два півфінали конкурсу пройдуть 14 і 16 травня, а фінал - 18 травня. Всі ці шоу будуть транслюватися в прямому ефірі.

Протягом майже 60 років з моменту свого заснування «Євробачення» залишається найпопулярнішим телешоу на континенті. За минулий час на конкурсі прозвучало близько 1100 пісень. Телеаудиторія шоу досягає 125 млн глядачів. «Євробачення» стало стартовим майданчиком для міжнародної кар'єри таких артистів, як АBBА, Селін Діон, Хуліо Іглесіас.

За оцінками букмекерів, українська співачка Злата Огневич входить до трійки фаворитів 58-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2013».
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552