Новоросійська військово-морська база (НВМБ, Новоросійськ) ЧФ вже у 2014 році буде готова до прийому нових кораблів і підводних човнів, але її будують не як заміну Севастопольській.

Про це повідомив в інтерв'ю РІА «Новости» головнокомандувач Військово-морським флотом РФ адмірал Віктор Чирков.

Протягом найближчих кількох років на Чорноморський флот прийдуть шість нових підводних човнів і шість фрегатів. «Завдання стоїть вже у 2014 році забезпечити прибуття нових кораблів і підводних човнів», - сказав головком.

Він підкреслив, що в першу чергу йде будівництво геопорту, а потім отримає розвиток вся інфраструктура, яка дозволить повністю забезпечити базування нових сучасних кораблів і підводних човнів, повідомляє «УНІАН».

«Планується ремонт і реконструкція будівлі штабу, створення системи життєзабезпечення, тобто подача палива, енергетика, зв'язок, управління», - сказав Чирков.

При цьому він підкреслив, що НВМБ не створюється замість Севастопольської. «Севастополь залишається основним пунктом базування кораблів ЧФ. Але існує програма розвитку НВМБ, яка також повинна забезпечити базування кораблів, включаючи створення навчальних центрів, де особовий склад займатиметься професійною підготовкою, наприклад, у класах з боротьби за живучість кораблів», - сказав головком.

Мова йде в першу чергу про Новоросійську, тому що навчальний центр у Севастополі давно існує, нагадав Чирков.

Нагадаємо, згідно з Харківськими угодами, підписаними президентами України і Росії, ЧФ РФ залишиться в Криму до 2042 року.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331