Капітан 1 рангу Чорноморського флоту Росії Сергій Горбачов закликав Москву «провести операцію з примусу України до дружби». Про це він заявив на круглому столі в Севастополі, присвяченому кризі російського руху в Криму.

«У жодному разі не торкаючись суверенітету України, Москва повинна провести операцію з примусу України до дружби. Грузію ми бачили. А поки що «Газпром» у нас займається одним, інші організації - іншим. Повинен бути полководець, план, тактика, стратегія. На ділі ж все виходить на рівні хороших, але незначних справ - начебто твори з російської мови, роздачі Георгіївських стрічок», - сказав офіцер, повідомляє «Новий регіон».

Горбачов нагадав, що у 2013 році будуть святкуватися два ювілеї - «65 років наділення Севастополя особливим статусом і 20-річчя прийому 10 червня Верховною Радою РРФСР постанови про федеральний статус Севастополя».

На його думку, на сьогоднішній день Москва приділяє мало уваги Севастополю.

«Пішов Лужков - і все закінчилося. Прийшов Сердюков - скоротив до мінімуму культурно-гуманітарну сферу... У 1993 році не було на площі Нахімова куди яблуку впасти, зараз на мітинг в кращому випадку виходить близько 100 осіб... Немає мети, вона не визначена, немає завдань... Потрібно визнати, що проблема флотська не вирішена - щось хитнеться в Києві, і знову патрулі будуть зупиняти моряків ЧФ на вулицях Севастополя, а ДАІ - російські БТРи. Все це цілком реально», - зазначив Горбачов.

Він також закликав «проросійські сили» зайнятися статусом Севастополя: «Проросійські сили повинні зосереджуватися не на російській мові - а на прийомі закону про статус Севастополя, щоб севастопольці самі обирали свого мера».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420