Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Валентина Матвієнко вважає, що рівноправне партнерство між флотами України і Росії розвиватиметься.

Про це вона заявила сьогодні у Севастополі під час святкування Дня Чорноморського флоту Росії.

«Моряки ЧФ РФ і ВМС України і в свята, і в будні виконують спільні завдання, впевнена, що рівноправне партнерство, дружба, взаємовиручка між військовими моряками флотів Росії і України розвиватимуться і надалі», - зазначила Матвієнко, звертаючись з вітальною промовою до учасників параду кораблів, театралізованої вистави і до гостей свята, присвяченого 230-річчю Чорноморського флоту.

За словами Матвієнко, Чорноморський флот за всю свою 230-річну історію, з часів Катерини ІІ, виконував і дипломатичну місію в Чорноморсько-середземноморському регіоні, «і сьогодні він також успішно виконує цю місію».

У свою чергу голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що відносини, які
існують між флотами України і Росії, сприяють зміцненню співдружності між двома країнами, повідомляє «УНІАН».

Рибак зазначив, що військові моряки України та Росії завжди мали добрі партнерські відносини, «які зараз активно розвиваються і сприяють зміцненню співдружності наших країн і флотів, забезпеченню миру і стабільності в регіоні, героїко-патріотичному вихованню молоді».

Як додав спікер, «спільні святкування Дня Перемоги, 69-ї річниці звільнення Севастополя, сьогоднішнього свята наочно і переконливо показали важливість єдності і взаєморозуміння у відносинах наших братніх народів і країн».

Рибак висловив переконання, що «конструктивно співпраця України і Росії в забезпеченні безпеки в Чорноморському регіоні і надалі буде головним вектором нашого партнерства».
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252