Турецька поліція взяла під посилену охорону Вселенського патріарха Варфоломія I після появи інформації про запланований на нього замах. Про це повідомляє «Agence France-Presse» з посиланням на прес-службу патріарха.

Наразі затримано одного підозрюваного у підготовці замаху. Підставою для його затримання став отриманий прокуратурою анонімний лист, в якому викладався план вбивства. Замах був запланований на 29 травня. Цього дня виповниться 560 років з дня завоювання турками Константинополя. Поліція розшукує як мінімум двох можливих спільників затриманого.

Як зазначає «Reuters», представники патріарха, який вважається неформальним главою всього православного світу, заявили, що він не отримував погроз на свою адресу, а про можливий замах дізнався з преси. Він не сприймає цю інформацію всерйоз, проте поліція з власної ініціативи взяла його під посилену охорону, повідомляє «Лента.ру».

Християни є в Туреччині релігійною меншістю. За офіційними даними, в країні з населенням у 76 мільйонів осіб проживає всього 100 тисяч християн. Це стає причиною конфліктів на релігійному ґрунті, жертвами яких періодично стають священнослужителі.

Зокрема, у 2006 році турецький підліток убив католицького священика в Трабзоні, а у 2007 році в місті Малатья вбили трьох співробітників видавництва, що публікувало Біблію. Ще одного священика вбили у 2010 році на півдні Туреччини. За версією слідства, злочин скоїв водій священика.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

532