Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна вже зробила кроки, щоб виправдати очікування Євросоюзу, однак відстрочок у виконанні необхідних умов Київ не отримає. Про це єврокомісар сказав в інтерв'ю Радіо «Свобода».

«Ми ніколи не відкладали на потім кінцевий термін для Києва. Міністри закордонних справ ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати угоду про асоціацію на Вільнюському саміті у листопаді. Однак вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних і очевидних зусиль», - зазначив Фюле, перерахувавши проблемні моменти: вибіркове судочинство, програму реформ і недосконале виборче законодавство.

Єврокомісар підкреслив, що прогрес України пов'язаний зі звільненням низки колишніх чиновників. «Ми бачимо певний прогрес з українського боку на всіх трьох ділянках, включаючи політично мотивоване судочинство. Звільнення Луценка і Філіпчука (екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та екс-міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук -. Ред.) - це крок у правильному напрямі. Однак ще багато чого потрібно зробити, включаючи гарантію, що не повториться цей феномен», - підсумував Фюле.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

575