З ініціативи депутата від Польщі Марека Мігальського в Європарламенті стартувала акція «Лукашенко, Puck You!» (puck - шайба), спрямована на те, щоб позбавити Білорусь права проведення Чемпіонату світу з хокею у 2014 році.

Як повідомляється на офіційній сторінці Мігальського, акція приурочена до з'їзду Міжнародної федерації хокею (IIHF), який пройде з 16 по 19 травня в Стокгольмі.
«Ми не згодні, що такі великі спортивні заходи пройдуть в останній диктатурі Європи», - йдеться на сторінці депутата.

У рамках акції 18 травня офіс Мігальського спільно зі шведською правозахисною організацією Östgruppen організовує пікетування офісу з хокею в Стокгольмі. Крім цього, у Facebook створено спеціальну групу, де кожен може висловитися з даного питання, повідомляє «Лента.ру».
 

 
Раніше з вимогою позбавити Білорусь права на проведення Чемпіонату світу з хокею неодноразово виступали різні правозахисні організації і політики. Зокрема, за це висловлювалися американські конгресмени, проте в ІІХФ вважають, що спорт не слід пов'язувати з політикою.

Сам президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив свого часу, що республіка «цей чемпіонат світу заслужила, вона його вистраждала», а позбавлення її турніру стане, за словами президента, ударом по іміджу IIHF, «а може, по всьому світовому спорту».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516