Під час зборів з нагоди 68-ї річниці Перемоги Президент України Віктор Янукович закликав українців, які в роки Другої світової війни були поділені на ворогуючі табори, шукати шляхи примирення.

«Перед усім суспільством стоїть найважливіше завдання - шукати шляхи до розуміння і примирення між усіма сторонами трагічних подій Другої світової війни. Ми повинні шукати внутрішній мир і спокій між українцями та нащадками українців, які були розділені війною на ворогуючі табори», - заявив Янукович.

Він вважає, що кожна сторона повинна намагатися зрозуміти позицію іншої сторони, зрозуміти, що потрібно бути разом, жити в одній країні і будувати спільне майбутнє. «Світова історія має багато прикладів примирення колишніх супротивників. Я глибоко переконаний, що нацистський і радянський тоталітаризм пішли в минуле назавжди і не повернуться ніколи», - зазначив він.

Янукович вважає, що сьогоднішнє свято - це не тільки можливість вшанувати пам'ять загиблих і привітати живих учасників війни. За його словами, це привід задуматися над уроками війни, минулого.

Він наголосив на необхідності пам'ятати про те, що «духовна спустошеність, втрата віри в абсолютну цінність людського життя стає основою для політичного екстремізму, радикалізму, нетерпимості», передає «УНІАН».

Янукович додав, що Україна пройшла довгий, нелегкий шлях, і сьогодні можна стверджувати, що «ми зберегли єдину і багатосторонню Україну, відновили її державність і заклали фундамент її майбутнього в колі розвинених європейських націй».

Раніше Янукович взяв участь у церемонії покладання квітів до Могили невідомого солдата у столичному Парку слави. У церемонії взяли участь перший Президент України Леонід Кравчук, голова Верховної Ради Володимир Рибак, інші керівники держави, голова КМДА Олександр Попов, ветерани війни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420