Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що не братиме участь в американській системі протиракетної оборони (ПРО).

«У Південній Кореї є своя власна система протиракетної оборони, яка найкращим чином підходить для відображення зростаючих загроз з боку КНДР», - заявив представник південнокорейського військового відомства Кім Мін Сок.

Він зазначив, що військові Південної Кореї співпрацюють з американською системою ПРО виключно у сфері обміну розвідданими.

Відносини між Пхеньяном і Сеулом значно погіршилися після жорсткої реакції КНДР на проведення США і Південною Кореєю широкомасштабних військових навчань. На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити випробувальний пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан», передає РІА «Новини».

Раніше, у березні, міністр оборони США оголосив про плани до 2017 року посилити систему протиракетної оборони у зв'язку з погрозами КНДР. Так, США планують розмістити на Алясці 14 додаткових наземних ракет-перехоплювачів, що збільшить їх загальну кількість до 44. Додатковий радар для захисту від північнокорейських балістичних ракет планується розмістити в Японії.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348