У День Перемоги в рамках акції «Безсмертний полк» понад 10 тисяч жителів Дніпропетровщини на чолі з віце-прем'єр-міністром Олександром Вілкулом пройшли колоною з фотографіями своїх родичів-фронтовиків.

«Я йшов у колоні, і як тисячі дніпропетровців ніс портрет свого діда. Він пройшов всю війну з 1941 по 1945 рік. І коли я йшов у колоні, то запитував себе: «А чи зможуть ці молоді хлопці, які йдуть з фотографіями воїнів, піднятися, як їхні діди і прадіди, з гранатами на танк і боротися з переважаючими силами противника?», - сказав Вілкул. - Я йшов у колоні, я бачив їхні очі і я знаю відповідь: «Так! Ми зможемо, і не дай Бог нашим ворогам піти на нас. Ці хлопці зможуть встановити прапор Перемоги!».

У заході також взяли участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков та голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

«У кожній сім'ї є свої герої війни, які воювали проти німецько-фашистських загарбників, билися за свободу, мир і життя майбутніх поколінь. Для того, щоб зберегти пам'ять про ветеранів Великої Вітчизняної війни, заснована акція «Безсмертний полк», передає «УНІАН».

У її рамках створено спеціальний сайт nashpolk.dp.ua, на якому кожен бажаючий може розповісти про героя війни зі своєї сім'ї і розмістити його фотографії», - сказав Вілкул.

Зараз на сайті вже розміщено близько 7000 фотографій солдатів Великої Вітчизняної війни й акція триває. «Цього року в рамках святкування 70-річчя Битви за Дніпро з тих фотографій, які розміщуються на сайті, будуть створені фотоекспозиції для бібліотек та шкільних музеїв області», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Учасники акції «Безсмертний полк» пройшли урочистою колоною по Набережній Дніпропетровська.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419