Президент Венесуели Ніколас Мадуро, що знаходиться в Аргентині з офіційним візитом, виступив у середу на стадіоні футбольного клубу «Олл Бойз» перед тисячами прихильників проурядових політичних сил Аргентини і знову накинувся з критикою на венесуельську опозицію, а також звинуватив США у підривній діяльності, спрямованій проти латиноамериканських країн.

Мадуро також відкинув звинувачення в тому, що влада у Венесуелі поводиться як диктатура.

«З того моменту, як Чавес став президентом, відбулися 18 виборів. Ось яка у нас диктатура. У нас вистачило свобод навіть для того, щоб проросли праві з проявами фашизму, які сіють ненависть і планують знищити демократію у Венесуелі», - заявив він під оплески присутніх.

За його словами, «владні структури США підживлюють цих непримиренних правих, які діють проти братських народів по всьому світу, в тому числі проти аргентинців і кубинців».

«Попереджаю: праві сили Венесуели хочуть заразити фашизмом всіх правих у Латинській Америці», - продовжив Мадуро.

«Якщо хтось і може гарантувати демократію у Венесуелі, то ця людина перед вами - президент робітників, президент-чавіст, президент-пероніста (перонізм - аргентинська модель соціалізму на основі ідей справедливості) та президент-кіршнеріст», - заявив венесуельський лідер, пише РИА «Новости».

Аргентинські опозиціонери, які розділяють переконання венесуельської опозиції про те, що результати президентських виборів, на яких переміг Мадуро, повинні бути переглянуті, провели акцію протесту біля Обеліска (символу Буенос-Айреса). Її учасники заявили, що Мадуро є «персоною нон грата» в Аргентині.

Раніше в Уругваї, де Мадуро побував до Аргентини, опозиційні політики заявили, що, приймаючи венесуельського лідера, країна послала світу «помилковий знак».
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322