Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про добровільну сплату єдиного внеску» опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» №16 від 8 травня 2013 р. і набув чинності з наступного після публікації дня - 9 травня.

Законодавчим актом внесено зміни до законів «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Зокрема, українцям, які працюють за кордоном, надана можливість добровільної участі у солідарній або накопичувальній системі пенсійного страхування, а також визначені розміри внеску при добровільній сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Також законодавчими змінами врегульовані питання сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) за її працівників - громадян України, а також громадянами України, які працюють за межами країни, пише «РБК-Україна».

Крім цього, законом врегульовано питання одноразової сплати застрахованою особою єдиного внеску за попередні періоди (у тому числі за період з 1 січня 2004 р. по 31 грудня 2010 р.). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожний місяць такого періоду не може бути менша від мінімального і більше максимального страхового внеску, встановленого на дату укладення договору.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 р. розмір мінімальної пенсії в Україні встановлений на рівні 894 грн. Середній розмір пенсії складає 1454 грн.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303