Депутати Тернопільської міської ради заборонили використання радянської і нацистської символіки під час масових заходів, а також розміщення радянської і нацистської символіки на будівлях у місті.

«За» дане рішення на позачерговій сесії проголосували всі 34 присутні депутати. Також даним рішенням у місті заборонена пропаганда радянської і нацистської ідеології.

Як зазначив голова депутатської комісії з питань місцевого самоврядування та законності Богдан Попадин, дане рішення зумовлене тим, що напередодні суд скасував рішення міської ради від 2011 року, яким у місті заборонялося використання радянської і нацистської символіки, передає «УНІАН».

 «З Києва так натиснули, що прокуратура натиснула на суд і він скасував наше рішення. Два роки воно діяло, до нього не було ніяких зауважень. Суддя мотивує свою заборону тим, що наше рішення несе небезпеку громадянам. Це ж нісенітниця», - підкреслив він.

Попадин зазначив, що контроль за виконанням нинішнього рішення покладено на нього.

Нагадаємо, 7 травня Тернопільський окружний адмінсуд за позовом прокурора Тернополя Віталія Сидорова призупинив дію рішення міськради від 2011 року, яким у місті заборонено публічне використання радянської символіки. У позові йдеться, що даний документ суперечить вимогам Конституції та законам України і прийнятий з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень.

9 травня 2012 р. у Тернополі в парку Слави виникла сутичка між працівниками правоохоронних органів і депутатами міської та обласної рад від ВО «Свобода», які намагалися перешкодити комуністам провести ходу з прапорами КПУ.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

506