Апеляційний суд Мілана сьогодні засудив колишнього прем'єр-міністра Італії, мільярдера і медіамагната Сильвіо Берлусконі до 4 років тюремного ув'язнення у справі про фінансові махінації в його медійній групі Mediaset.

Таким чином, колегія суддів задовольнила вимогу сторони звинувачення і підтвердила винесений у кінці жовтня минулого року вирок суду першої інстанції у вигляді чотирьох років позбавлення волі, три з яких, однак, були відразу ж прощені Берлусконі згідно із законом про амністію від 2006 року. Тоді ж суд постановив, що політик не може займати державні посади протягом п'яти років і протягом трьох років керівні посади в компаніях.

Берлусконі, який є сенатором, у залі суду не був присутній, очікуючи винесення рішення у своїй римській резиденції, передає РІА «Новини».

Справа Mediaset є одним з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю Берлусконі, який є засновником цієї провідної медійної групи Італії. За версією слідства, керівництво Mediaset в період з 2002 по 2005 рік, займалося фінансовими махінаціями при купівлі прав на демонстрацію американських фільмів у Італії.

Після даного рішення апеляційного суду справа Mediaset щодо Берлусконі буде розглянута Касаційним судом, який є верховним органом італійського правосуддя. У тому випадку, якщо Верховний суд підтвердить вирок, спеціальний орган Сенату повинен буде розглянути питання про позбавлення Берлусконі парламентської недоторканності. У такому разі колишньому прем'єрові доведеться піти з політики.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292