У спільному параді моряків Чорноморського флоту Росії і ВМС України, який відбувся на честь Дня Перемоги у місті-герої Севастополі, вперше була задіяна військова техніка, повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення ЧФ капітан 1 рангу В'ячеслав Трухачов.

«Парад приймали командувач Чорноморським флотом віце-адмірал Олександр Федотенков і командувач ВМС України віце-адмірал Юрій Ільїн. Командувачі об'їхали парадний стрій військовослужбовців двох держав і привітали моряків з Днем Перемоги», - сказав Трухачов.

За його словами, вперше в параді брала участь військова техніка. У складі об'єднаної механізованої колони пройшли 24 бойові машини берегових військ Чорноморського флоту Росії і ВМС України.

Трухачов уточнив, що в урочистому проходженні по центральній вулиці Севастополя взяли участь більше 1600 військовослужбовців. За сформованою традицією парад відкрила зведена рота барабанщиків і моряки Чорноморського флоту в формі Сухопутних військ, ВПС і ВМФ періоду Великої Вітчизняної війни, а також знаменні групи, які пронесли копію Прапора Перемоги, Державний прапор Російської Федерації, прапор Збройних сил Росії, а також копії штандартів 10 фронтів, передає «Інтерфакс-Україна».

Святкові заходи у місті-герої Севастополі завершаться артилерійським салютом і феєрверком, додав Трухачов.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323