Рівно рік тому, 9 травня 2012 року, Юлію Тимошенко перевезли з Качанівської колонії в Центральну клінічну лікарню №5 «Укрзалізниці» в Харкові, де вона знаходиться і досі.

8 травня 2012 р. німецькі лікарі оглянули лікарню, запропоновану для перебування Тимошенко. Вони визнали умови придатними для її реабілітації.

Екс-прем'єру було запропоновано перебратися в лікувальний заклад того ж дня, але вона відмовилася. Етапування зрештою відбулося вранці 9 травня.

Процесом реабілітації Тимошенко займаються німецькі лікарі з Шаріте, які приїжджають до пацієнтки по черзі.

Загалом для з'ясування стану здоров'я ув'язненої була створена Міжнародна медична комісія, до складу якої увійшли українські, німецькі і на першому етапі канадські фахівці.

Представники комісії оглянули Ю.Тимошенко, після чого було прийняте рішення перевести її на стаціонар у ЦКЛ №5 «Укрзалізниці» в Харкові.

Взимку цього року українські фахівці, які входять до складу комісії, оглянули пацієнтку і дійшли висновку, що вона вже не потребує перебування на стаціонарі.

Однак німецькі фахівці висловили дещо іншу точку зору, визнавши, однак, прогрес у реабілітації.

Нещодавно українські медики висловили точку зору щодо ходу і термінів реабілітації пацієнтки. Зокрема, період перебування Тимошенко в медичному закладі, який на сьогодні становить вже рік, суперечить усім українським та міжнародним стандартам лікування.

Кількість реабілітаційних процедур, які отримала пацієнтка за весь цей період, сягає більше 700, що є небаченим явищем. До того ж лікарі української частини Міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювалися з приводу можливого зворотного ефекту від такої кількості реабілітаційних заходів.

«Загалом пацієнтка вже давно не має потреби в активному медичному втручанні, а дії, які сьогодні реалізовують лікарі харківської лікарні, зводяться лише до проведення масажних і фізкультурних процедур. Крім того, інформуємо, що українські лікарі вже неодноразово констатували відсутність будь-яких перешкод для виписки пацієнтки. Однак сама Тимошенко категорично проти цього.

Виключно йдучи назустріч бажанням пацієнтки, МОЗ не застосовує ніяких активних дій щодо виписки Тимошенко з ЦКЛ. Як тільки пацієнтка висловить бажання виписатися, це буде зроблено», - зазначили в МОЗ.


Тимошенко запропонували виписатися з лікарні, однак вона відмовилася. Як повідомив в одному з інтерв'ю керівник клініки Шаріте, Тимошенко страждає від міжхребцевої грижі.

Попередньо, за словами німецьких фахівців, процес перебування Ю.Тимошенко в лікарні повинен був становити кілька тижнів. За час перебування Ю.Тимошенко з лікарні виписали одну з ув'язнених Качанівської колонії, яка завершила процес реабілітації з подібною хворобою.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко відбуває семирічний термін у Качанівській колонії в Харкові за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією.

За матеріалами: УНН,
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324