Урядовий законопроект «Про скасування заборони на приватизацію ГТС» допоможе навести порядок у сфері енергетики. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після відвідування Народного меморіалу біля каплиці святого Архангела Михаїла заявив перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов.

«Це (прийняття закону - Ред.) потрібно було зробити для продовження реформування даної галузі. Цей крок продиктований побажаннями Євросоюзу для наведення порядку в енергосфері. Тому цей законопроект поданий, і я сподіваюся, що в парламенті буде єдність з цього приводу», - зазначив Арбузов.

 На уточнююче запитання журналістів, як ухвалення цього закону відобразиться на переговорах з Російською Федерацією про зниження ціни на газ, перший віце-прем'єр відповів: «Мова не йде про те, що цей закон прийматиметься під когось. Цей закон приймається в принципі. Якщо він буде прийнятий, всі бажаючі будуть бачити, як це (приватизація ГТС - Ред.) відбуватиметься. Тут немає жодної проблеми».

 Арбузов також висловив надію, що парламент найближчим часом прийме всі законопроекти, подані урядом.

 Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.
 
Тетяна Григор'єва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353