Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав держави-учасники до посилення співпраці у врегулюванні наявних конфліктів, зміцнення миру і безпеки в регіоні, повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«У ці історичні дні ми вшанували пам'ять мільйонів людей всіх національностей, які боролися проти нацизму і поклали життя, захищаючи свободу і безпеку майбутніх поколінь», - заявив Кожара.

«Наш святий обов'язок - пам'ятати тих, хто загинув, і поважати ветеранів, які досі з нами», - підкреслив він.

«Сім десятиліть тому міжнародне співтовариство об'єднало зусилля для протидії смертельної небезпеки нацизму», - підкреслив діючий голова ОБСЄ.

Він зауважив, що «ОБСЄ була створена як важливий елемент спільних повоєнних зусиль з метою недопущення повторення кошмарів війни і конфліктів».

«Необхідно зробити все можливе для того, щоб у сьогоднішніх відносинах між учасниками Організації панував такий дух єдності. Ми всі повинні спільно працювати заради досягнення істинного примирення, мирного врегулювання наявних у нашому регіоні конфліктів, а також створення вільного, демократичного, загального та неподільного співтовариства безпеки», - заявив Кожара.

Чинний голова ОБСЄ перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки. Програма перебування передбачає його виступ у Раді Безпеки ООН, зустрічі з високими посадовими особами ООН і США.
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277