Міністерство юстиції України пропонує вдосконалити процедуру надання послуг у центрах адміністративних послуг, внісши відповідні зміни до базового закону «Про адміністративні послуги».

Відповідні законодавчі зміни розміщено на міністерському сайті з метою громадського обговорення.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, запропоновані Мін'юстом зміни до чинного закону «Про адміністративні послуги» покликані врегулювати на законодавчому рівні визначення «принцип єдиного вікна» і «принцип організаційної єдності» та затвердити порядок надання адмінпослуг за цими принципами.

Також пропонується ввести новий підхід, згідно з яким адміністративні послуги, що надаються через адміністративні центри відповідними органами, здійснюватимуться безпосередньо посадовими особами цих органів.

У Мін'юсті чекають, що в результаті відповідних законодавчих змін буде введено висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому посадові особи, які надаватимуть відповідні послуги, будуть нести відповідальність за якісне та своєчасне їх надання. Зменшиться також ймовірність відмов у прийомі документів за формальними ознаками, вважають у міністерстві.

«Крім того, запровадження механізму надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна» і «організаційної єдності» дозволить істотно спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладає обов'язок з отримання різних погоджень, довідок тощо на посадових осіб, які надають адміністративні послуги. Тим самим буде не тільки спрощено відповідну процедуру для громадян, а й сприятиме подоланню корупційних чинників у цьому процесі», - сказано в повідомленні.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248