Південна Корея і США почали у Жовтому морі спільні військові навчання з протидії підводним човнам, повідомляє агентство Ренхап.

За словами представника міністерства оборони, ці військово-морські навчання триватимуть до п'ятниці. Вони стали другими за цей рік, перші були проведені у лютому.

У спільних навчаннях візьмуть участь американський атомний підводний човен класу «Лос-Анжелес», есмінці Aegis, літаки морського спостереження Р-3С, а також південнокорейські есмінці, підводні човни і літаки. «Навчання є щорічним заходом, спрямованим на підготовку дій проти несанкціонованого проникнення противника», - повідомив військовий чиновник.

Напередодні північнокорейське Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) різко засудило підготовку військово-морських навчань США і Південної Кореї, закликавши Сеул припинити «ворожі дії та військові провокації», якщо він хоче відновлення роботи об'єднаної індустріальної зони Кесон, яка була припинена у квітні, повідомляє РІА «Новости».

Представник міністерства оборони Південної Кореї Кім Мен Сок заявив, що пов'язувати спільні військово-морські навчання і закриття промзони «неприйнятно», оскільки маневри спрямовані на припинення «північнокорейських провокацій». «Поки Північ зберігає воєнний настрій, спільні навчання будуть тривати», - підкреслив Кім Мен Сок.

Повномасштабні спільні військові навчання США і Південної Кореї Foal Eagle, що викликали різку критику КНДР, проводилися на території Кореї з 1 березня по 30 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301