Кортеж прем'єр-міністра Єгипту Хішама Канда був обстріляний пізно ввечері У неділю, 5 травня, У Каїрі, повідомляє Reuters.

Як повідомили представники МВС Єгипту, під час проїзду по району Докки У кортеж глави єгипетського уряду намагався вклинитися автомобіль. Коли співробітники служби безпеки спробували відтіснити автомашину, один із чоловіків, які були в ньому, двічі вистрілив у їхній бік. Інцидент «не мав політичного забарвлення», підкреслили представники МВС Єгипту, повідомляє «Lenta.ru».

Поліції вдалося наздогнати автомобіль, із якого велася стрілянина, і затримати п'ятьох чоловіків віком від 18 до 29 років, які знаходилися в ньому. Agence France-Presse з посиланням на джерела у службі безпеки повідомляє, що затримані заявили, що не знали, що в одному із автомобілів кортежу перебував прем'єр-міністр, і не стріляли по його машині.

У результаті події вогнепальне поранення отримав водій автомобіля, не пов'язаний з тими, хто стріляв, повідомили співрозмовники AFP, не уточнивши, керувала ця людина однією із машин кортежу чи просто проїжджав повз.

У лютому 2013 року під час масових акцій протесту, які проходили в Каїрі, кортеж прем'єр-міністра Єгипту був закиданий камінням і пляшками при спробі в'їхати на площу Тахрір. Глава уряду і люди, які його супроводжували, тоді не потерпіли.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442