Сирія після обстрілу передмістя Дамаска націлила свої ракети на Ізраїль, повідомляє у неділю, 5 травня, газета Jerusalem Post, посилаючись на інтерв'ю високопосадового представника режиму Башара Асада одному із ліванських телеканалів.

Напередодні, нагадує видання, міністр інформації Сирії Омран Зоабі попередив, що ракетний удар по передмістю Дамаска «відчинив двері для будь-яких можливостей». У свою чергу, заступник міністра закордонних справ Сирії Файзал Мекдад в інтерв'ю CNN заявив, що Дамаск розцінює завданий ВПС Ізраїлю удар «як оголошення війни» і має намір вжити у відповідь заходи, не уточнивши, якими саме вони будуть, повідомляє «Lenta.ru».

Влада Сирії заявляє, що у ніч на 5 травня Ізраїль завдав удару по дослідницькому центру у передмісті Дамаска - Джамрайї. Днем раніше ізраїльські джерела повідомили, що ВПС Ізраїлю знищили на території Сирії партію ракет, які імовірно призначалися для ліванського ісламістського угруповання «Хізбалла».

Офіційно влада Ізраїлю відмовилася якось коментувати повідомлення про ракетні удари, завдані по території Сирії на початку травня. При цьому стало відомо, що Ізраїль на тлі заяв про обстріл сирійської території розгорнув дві батареї протиракетної системи «Залізний купол» для захисту населених пунктів на півночі країни, побоюючись погіршення ситуації у регіоні.

У січні 2013 року Сирія вже звинувачувала Ізраїль у ракетному ударі по дослідницькому центру у Джамрайї. Тоді, за даними Дамаска, загинули двоє співробітників центру і був заподіяний значний матеріальний збиток.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

503