Заяви про те, що в Україні існує дефіцит демократії, неправдиві. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю німецькому виданню «Badische Zeitung», повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Що мається на увазі під словами «дефіцит демократії»? Опозиція в нашій країні має абсолютну свободу дій. Існують десятки ЗМІ, які критикують Президента Віктора Януковича відкрито. Ніхто не зупиняє їх, навіть якщо інформація, яку вони поширюють, не має нічого спільного з реальністю. Наприклад, були повідомлення, що у Президента у його резиденції є золотий унітаз. Це просто брехня. Назвіть мені випадки дефіциту демократії в Україні!» - зазначив він.

«Україна і її народ стикаються з величезними економічними витратами, тому що Тимошенко як прем'єр-міністр підписала незаконний газовий контракт з Росією. Всього на даний час втрати становлять понад 15 мільярдів євро. Який політик, який заподіяв такої великої шкоди державі, що, не буде нести відповідальності за це? Політичні мотиви у цьому випадку ви шукаєте марно», - підкреслив прем'єр-міністр.

Він також повідомив, що Європейський суд з прав людини відхилив більшість скарг Тимошенко, у тому числі не угледів політичної складової у її справі.

Як повідомляв ForUm, генеральний прокурор України Віктор Пшонка пояснив, що рішення Європейського суду з прав людини не вимагає звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, політичної мотивації Європейський суд не побачив.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458