Журналісти повинні працювати у безпечних умовах. Про це напередодні Всесвітнього дня свободи преси заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомляє прес-служба МЗС.

«На превеликий жаль, навіть у регіоні ОБСЄ є причини для занепокоєння у зв'язку з неналежним дотриманням прав журналістів, включаючи питання їхньої безпеки. Багато нападів на них залишаються нерозкритими, а виконавці і замовники - безкарними. Такий стан справ є неприйнятним. Усі журналісти та медіа-працівники повинні виконувати свої професійні обов'язки без страху, у безпечних умовах. Злочини проти них не можуть залишатися безкарними», - заявив Кожара.

«Тематика цьогорічного Всесвітнього дня свободи преси відображає щоденну роботу ОБСЄ. Наш представник з питань свободи ЗМІ підтримує держави-учасники ОБСЄ у пошуку шляхів забезпечення безпеки журналістів та протидії безкарності», - зазначив чинний голова Організації, нагадавши, що питання свободи ЗМІ належить до ключових пріоритетів українського головування.

«Вирішення питання про створення належних правових рамок для забезпечення свободи ЗМІ сприятиме зміцненню зобов'язань ОБСЄ у цій сфері», - додав він.

Цього року буде проведено семінар ОБСЄ з питань законодавчого забезпечення свободи ЗМІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

527