Кетрін Расселл, вдова підозрюваного у скоєнні теракту у Бостоні Тамерлана Царнаєва, кілька днів тому відмовилася співпрацювати зі слідством. Про це повідомила у четвер електронна версія газети «Нью-Йорк таймс». Раніше повідомлялося, що жінка співробітничає зі слідством.

«Слідчі скептично ставляться до тверджень Расселл про те, що вона не мала ніякого стосунку до теракту і не допомагала братам Царнаєвим ховатися від влади після того, як ФБР поширило їхні фотографії», - цитує газета джерела у правоохоронних органах, повідомляє «ИТАР-ТАСС» .

В даний час 24-річна Расселл проживає у будинку своїх батьків у місті Норс-Кінгстаун (штат Род-Айленд). У понеділок співробітники ФБР взяли у неї зразки ДНК і відбитки пальців, щоб зіставити їх зі знайденими на осколках одного із двох вибухових пристроїв, що використовувалися при скоєнні теракту. За попередньою інформацією, збігів виявлено не було.

Як повідомляла раніше телекомпанія Сі-Ен-Ен, Расселл, можливо, розмовляла з Тамерланом по телефону після того, як ФБР поширило його фотографію як одного із підозрюваних у скоєнні теракту. Тим часом, за інформацією телекомпанії, дізнавшись про те, що її чоловік розшукується, жінка не повідомила про це поліції.

Відомо також, що вдова відмовилася забирати тіло чоловіка - це зробили його родичі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375