Кількість загиблих при обваленні 8-поверхового будинку у Бангладеш перевищила 500 осіб. Про це повідомили сьогодні представники поліції країни.

Офіційно у списках жертв до теперішнього моменту значиться вже 501 особа, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

З-під уламків будівлі, де розміщувалися кілька текстильних фабрик, магазини та відділення банку, витягнуто близько 2,5 тис. потерпілих. Точне число людей, які перебували там у момент НП, не встановлено. За різним даними, їх могло бути від 3 тис. до 3,5 тис. Розбирання завалів триває.

Власник будівлі Мохаммед Сохель Рана, який знав про аварійний стан об'єкта і не вжив ніяких заходів, був арештований 28 квітня при спробі перетнути кордон з Індією. Суд Бангладеш постановив конфіскувати його майно. Також Центральний банк країни заморозив рахунки власників текстильних фабрик.

Як повідомляв ForUm, обвалення будівлі сталося рано вранці 24 квітня у Саварі - передмісті Дакки. У зруйнованому восьмиповерховому будинку розташовувалися п'ять швейних фабрик, торговий комплекс і філія банку Brac Bank. За день до обвалення у будівлі з'явилися великі тріщини, що спровокувало паніку серед працівників розташованих там підприємств. Поліцейські оглянули будівлю і звернулися до влади з проханням тимчасово закрити доступ до неї, проте чиновники проігнорували попередження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

689