Ні «Газпром», ні представники Росії не направили офіційне повідомлення Брюсселю щодо участі у круглому столі, запланованому на 3 травня у Брюсселі з питань розвитку газового ринку України.

«Газпром» і влада Росії були запрошені на цей захід, але ми не бачили жодної офіційної відповіді від «Газпрому», - повідомив в інтерв'ю «Інтерфаксу-Україна» європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

Говорячи безпосередньо про запланований захід європейський комісар повідомив, що серед учасників - кілька основних європейських газових компаній, «Нафтогаз України», міжнародні фінансові інституції, такі, як Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародний валютний фонд, а також приватні фінансові організації.

«Мета проведення круглого столу полягає у тому, щоб спільно розглянути можливий розвиток і потенціал українського газового ринку, і що повинно бути зроблено для підвищення української безпеки поставок газу», - пояснив Оттінгер.

Як повідомляв ForUm, у першій половині квітня міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомив, що у Брюсселі 3 травня відбудеться круглий стіл, присвячений темі модернізації української ГТС. «Круглий стіл точно відбудеться 3 травня у Брюсселі під головуванням єврокомісара Еттінгера і моїм», - сказав він.

Він зазначив, що розіслані запрошення всім провідним компаніям, у тому числі і російському «Газпрому», для того щоб обговорити питання модернізації української ГТС і побудови східноєвропейського газового хаба на території України.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що «Газпром» не братиме участі у круглому столі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

553