У зв'язку з 5-м класом пожежної небезпеки ліси АР Крим закриті для відвідування, повідомляє Головне управління ДержНС у Криму.

У відомстві зазначили, що з 28 квітня різко збільшилася кількість туристичних груп в АР Крим. За попередніми оцінками фахівців, 1 травня у гірничо-лісовій місцевості перебувало більше 50 тисяч відпочивальників.

Відповідні служби проводять рейди з метою виявлення порушників у лісовій зоні.

«Незважаючи на велику кількість шлагбаумів, табличок з попередженнями, патрулювання лісу рятувальниками і лісівниками, туристи ігнорують елементарні правила пожежної безпеки. Деякі відпочивальники відмовляються залишати зелені зони, і в таких випадках на допомогу лісівникам і рятувальникам направляється наряд міліції», - йдеться у повідомленні.

Всього 1 травня було зареєстровано 124 випадки розпалювання багать у заборонених місцях. Порушники будуть оштрафовані. У рейдових перевірках було задіяно 72 співробітника Республіканського комітету з лісового і мисливського господарства та 19 одиниць техніки, 115 рятувальників і 32 одиниці техніки, а також особовий склад внутрішніх військ України, спеціального підрозділу «Беркут», ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343