Внаслідок підйому рівня води у Дніпрі підтоплено 30 вулиць і провулків райцентру Радуль Ріпкинського району, у якому розташовано 240 домогосподарств, проживає 410 людей, із яких 73 дитини. Рух по населеному пункту здійснюється за допомогою човнів, повідомляє Управління ДержНС у Чернігівській області.


 
З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження паводку в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту. Крім того, залишається порушеним транспортне сполучення з селом Новосілки, яке розташоване майже за 5 км від селища.

 
Для перевезення хворих, підвезення питної води, продуктів харчування, медикаментів, надання допомоги у життєзабезпеченні селища з 30 квітня у населеному пункті організовано чергування броньованої розвідувально-дозорної машини (БРДМ) та човнів Управління ДержНС в області. Крім того, місцевими жителями з 08:00 до 19:00 організовані човнові переправи на найбільш глибоких ділянках вулиць.

За час роботи поста рятувальниками надано допомогу з перевезення 235 жителів.

Так, учора, 1 травня, 69-річну жінку, яка перенесла інсульт, рятувальники на БРДМ і човні вивезли на в'їзд селища і передали її родичам.

Ситуація перебуває на контролі Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480