В останні роки іноземні інвестиції в Іран зросли на 152% і перевищили $4 млрд на рік. Про це глава Організації інвестицій та економічної і технічної допомоги Ірану Бехруз Аліширі заявив на економічній конференції, передає кореспондент ForUm`у. За словами чиновника, це рекордний показник, завдяки якому країна ввійшла у першу світову шістку щодо залучення іноземних капіталовкладень. «У цьому зв'язку керівництво Ірану докладатиме зусиль для закріплення досягнутого рівня», - запевнив економіст.

Він уточнив, що минулого року, 1391-го за ісламським літочисленням (20.03.2012 - 20.03.2013), обсяг зарубіжних інвестицій в економіку країни склав $2,5 млрд. До 70% іноземних вкладень припадає на нафтогазову та нафтохімічну промисловість, близько 20% - на іншу промислову індустрію, решта – на енергетику, а також дорожнє, міське та житлове будівництво.

Аліширі повідомив, що інвестпроекти реалізуються в усіх іранських провінціях, проте лідирують за обсягом залучених коштів провінції Фарс, Хузестан, Ісфахан, Східний і Західний Азербайджани, Казвін, Гілян і Мазендеран.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388