Сонце, напівпорожні дороги, пісні про комунізм та Леніна, що звучать над Хрещатиком. Так у Києві почався першотравневий ранок.

 
 
На годиннику ще не було дев'ятої, а прихильники КПУ вже почали збиратися у центрі столиці біля пам'ятника вождю світового пролетаріату.
 
 
 
Поки основне дійство не розпочалося, бажаючим дарували гелеві кульки з партійною символікою КПУ. Обзавестися червоною кулькою захотіли багато людей, тому біля тих, хто роздавав їх, час від часу виникала невелика тиснява.
 
 
А ось і Сталіни для народу...
 
 
Близько 10-ї ранку головний комуніст України Петро Симоненко поклав червоні квіти до підніжжя пам'ятника Володимиру Леніну, після чого керівники КПУ та їхні прихильники почали ходу у бік Європейської площі.
 
 
 
«Вірною дорогою йдете, товариші!»
 
 
Захід виявився досить масовим – у центрі столиці зібралося близько 10 тисяч мітингувальників.
 
 
Не обійшлося без казусу. Цей чоловік у рожевому спробував перешкодити «людям у червоному».
 
 
Він і його сподвижники із Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) мали намір зупинити ходу, закидавши фарбою транспаранти комуністів. Однак на перешкоді їм стала міліція.

Як пояснив один із нападників, цією фарбою КУПРівці збиралися малювати магнолії у Ботанічному саду...

 
 
У підсумку правоохоронці молодих людей затримали і відвели, а деяких забрали в автозак. Відразу після цього хода відновилася.
 
 
 
Першого травня Європейська площа стала червоною...
 
 
Тим часом, на іншій київській площі – ім.І.Франка – представники молодіжних лівих організацій провели альтернативний мітинг.
 
 
 
Деякі з них, бажаючи залишитися інкогніто, закривали обличчя масками і хустками.
 
 
Втім, обличчя ховали не тільки вони. Маска і хустка стали справжнім першотравневим трендом для деяких київських мітингувальників. Так, ближче до обіду біля станції метро «Арсенальна» почали збиратися громадяни для святкування Дня солідарності трудящих. Серед присутніх виявилося приблизно 20 молодих людей, які наділи на голови маски з прорізами для очей. Як повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, молоді люди відмовилися відкрити обличчя. Почувши відмову, міліціонери забрали невпізнаних мітингувальників до Печерського райуправління для встановлення їхніх осіб.

О першій годині дня по центру столиці – від станції метро «Арсенальна» до станції метро «Контрактова» – пройшли маршем активісти ліворадикальних рухів. Анархісти, антифашисти, феміністки влаштували справжній маскарад.

 
 
 
Учасники ходи пообіцяли міліціонерам хорошу поведінку, тому правоохоронці дозволили радикалам залишити накладні носи, перуки та карнавальні маски.

 
 
 
Втім, перехожим було складно не тільки розгледіти обличчя мітингувальників, але і розібратися в їхніх гаслах і закликах.
 
 
 
 
А як тільки труби і барабани відгриміли, а з вулиць зникли транспаранти, Київ повернувся до звичного життя. Після обіду і ближче до вечора першотравневий Хрещатик наповнили звичайні перехожі, які насолоджувалися вихідним днем ​​ і гарною погодою.
 
 
 
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1060