В одному із населених пунктів Городенківського району підліток пошкодив 28 могил на місцевому кладовищі.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Івано-Франківській області, на місце події прибула слідчо-оперативна група Городенківського РВ УМВС.


 
Службовий собака взяв слід і привів правоохоронців до одного помешкання у селі. 16-річний хлопець, який проживає там, зізнався в тому, що розбив надгробні пам'ятники і добровільно видав взуття, у якому був у той момент.

 
Як розповіла начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС майор міліції Алла Лемчак, вісім місяців тому брат підозрюваного школяра загинув у дорожньо-транспортній пригоді. Підліток дуже переживав цю трагедію, майже щодня відвідував могилу брата.

«У неділю він сидів там до двох годин, після чого почав громити надгробки. Він не може пояснити свій вчинок, просить вибачення у односельців», - повідомили у міліції.


 
Батько школяра, який займається виготовленням пам'ятників, пообіцяв відновити пошкоджені надгробки.

Правоохоронці направили інформацію у школу, щоб з учнем попрацювали психологи.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за наругу над могилами. Згідно з законодавством, такі дії караються штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573