У Херсоні на проспекті Ушакова сталося раптове руйнування нежитлової будівлі - обласного Центру народної творчості, який є пам'яткою архітектури дев'ятнадцятого століття.

Як повідомляє Управління ДержНС в області, причиною цього стало підняття рівня ґрунтових вод осінньо-зимового періоду 2012-2013 років та аварійний стан інженерних водовідвідних і водопровідних мереж.


 
У результаті осідання ґрунту просів фундамент і з'явилися тріщини на фасаді будівлі. На несучій стіні фасаду по всій висоті виявлено п'ять тріщин до 50 мм. Всередині будівлі також нараховуються численні тріщини. Зруйнувався фронтон довжиною 2,5 м. Відставання перестінків від несучих стін досягають 40 мм.

За прогнозами фахівців, існує загроза руйнування половини будівлі, можливе пошкодження прилеглого будинку видавництва. Враховуючи всі перелічені характеристики можливе виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня.

Працівникам установи заборонено перебувати у 5-ти приміщеннях будівлі, де частково обвалилася штукатурка і можуть зруйнуватися основні конструктивні елементи, що порушить нормальні умови роботи 150 співробітників Центру.

На місці працює обласна комісія з обстеження будівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383