Під час травневих свят патрулювання лісопаркових господарств Києва здійснюватиметься у посиленому режимі, повідомляє прес-служба КМДА.

Приведена у стан технічної готовності протипожежна техніка, обладнання, спостережні вежі та щогли, а також засоби зв'язку. Крім того, у квітні лісопаркові господарства перевірили виконання протипожежних заходів власниками земельних ділянок, розташованих на території лісового фонду.

Спільно з представниками лісопаркових господарств КО «Київзеленбуд» оновили мережу мінералізованих смуг навколо пожежонебезпечних ділянок лісу та протипожежних розривів у лісонасадженнях, а також водосховища і резервуари для забору води та під'їзди до них. У разі необхідності КК «Київавтодор» забезпечить виділення поливальних машин для підвезення води.

У повній технічній готовності перебувають 15 пожежних машин, 12 тракторів з плугами, 10 спостережних веж, 20 пунктів пожежного інвентарю.

Також посилене цілодобове патрулювання спільно з міліцією, встановлені додаткові шлагбауми для запобігання заїзду транспортних засобів на територію, на якій відсутні облаштовані зони відпочинку.

У комунальному об'єднанні зазначають, що багаття можна розводити тільки у спеціальних місцях, передбачених для цього.

Нагадаємо, в Україні зберігається надзвичайна пожежна небезпека.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327