Розпочато кримінальне провадження щодо 50-річної жінки, яка зробила неправдиве повідомлення про мінування нічного клубу у центрі Одеси.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в області, сьогодні близько 01:00 в міліцію зателефонувала 50-річна одеситка, яка, назвавшись, повідомила, що через 30 хвилин станеться вибух у замінованому по вул.Катерининській розважальному закладі «Лейла».

На місце події були направлені наряди міліції та слідчо-оперативна група Приморського райвідділу. Здійснивши евакуацію 9 осіб персоналу, фахівцями вибухотехнічної служби протягом години було проведено обстеження приміщення клубу та його прилеглої території, у результаті чого вибухонебезпечних пристроїв не виявлено.

Жінку, яка надала неправдиве повідомлення про замінування, запросили до райвідділу міліції.

«Даючи свідчення щодо свого вчинку, вона повідомила про те, що, перебуваючи у нетверезому стані, намагався зайти у нічний клуб, але адміністрація її не впустила. Розсердившись, жінка вирішила помститися адміністрації та зателефонувала до міліції», - йдеться у повідомленні.

Хуліганці доведеться нести відповідальність у рамках розпочатого кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності), що карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377